تویوتا C-HR هیبرید با ایربگ هایش از زانوها و بازوها مراقبت می کند!
نوشته شده توسط : سامان

تویوتا C-HR هیبرید ، بر اساس گزارش سازمان «Euro NCAP» (سازمان ایمنی خودروی اروپا) ۷۸ درصد از فناوری های مدرن ایمنی در جهان بهره برده است. کسانی که در جریان ایمنی پایین بسیاری از خودروهای گران قیمت جهان هستند، خوب می دانند این میزان ایمنی برای تویوتا هیبریدی ، آمار بسیار قابل توجهی است. کیسه هوای زانو و بازو، از جمله امکاناتی است که باعث بالا رفتن ایمنی این خودرو شده است. 

 

تویوتا C-HR هیبرید ؛ نقد و بررسی نمای خارجی

نیسان جوک و مزدا CX-3 به لحاظ ظاهری ، رقیب های سرسختی برای تویوتا C-HR به شمار می روند. شرکت تویوتا که در تلاش بود تا از رقبا جا نماند، بعد از سال ها تصمیم گرفت خودرویی با کلاس بدنه کراس اور به بازار عرضه کند. به نمای بیرونی تویوتا C-HR هیبرید که نگاه می کنیم، کاملاً مشخص است طراحان تویوتا برای طراحی این خودرو، تلاشی مضاعف کرده اند، چرا که پیش از این، همیشه یکنواختی خاصی در طراحی محصولات تویوتا دیده می شد. تویوتا c-hr آخرین محصول این شرکت، ظاهر به روزتر و متمایزتری نسبت به مدل های سابق دارد.

کافی است نیم دوری در اطراف ماشین بزنید و نگاهی به آن بیندازید؛ اشکال مثلثی شکل با زاویه هایی متعدد، طراحی سه بعدی چند قسمت از بدنه، رینگ هایی با طراحی جدید، نمای جلویی جسور و چراغ های خشن، شما را جذب خود خواهد کرد. همه این ویژگی های ظاهری می توانند از دلایل جوان پسند بودن این خودرو باشند. کراس اورها برای خانواده ها بسیار مناسب اند، اما طراحی کاملاً جوان پسند این خودرو باعث می شود که افراد زیادی از قشرهای مختلف به فکر خرید این کراس اور بیفتند.

c-hr مخفف عبارت «Coupe High-Rider» است. این عبارت مخفف در کنار نام این خودرو، «شاسی بلند کوپه» ترجمه می شود. تویوتا هیبریدی، خودروی چندان جا داری نیست! شاید شما هم با مشاهده تصاویر این خودرو احساس کنید که با خودرویی جادار رو به رویید، اما واقعیت این است که این بار، طراحان تویوتا بیشتر هنر خود را در طراحی ظاهری نشان داده و به میزان فضای آن کمتر توجه کرده اند. ظاهر این خودرو بسیار بزرگ تر و جادارتر از چیزی که است به نظر می رسد. بسیاری از کارشناسان این خودرو را هاچ بک مدرنی می دانند که با هوشمندی طراحان و به کار بردن ظرافت هایی چون افزایش ارتفاع، آن را شبیه به شاسی بلندهای کلاس بالا طراحی کرده اند. ابعاد تویوتا c-hr، ۴۳۶۰ متر (طول) در ۱۷۹۵ متر (عرض) و ارتفاع آن، ۱۵۶۵ متر است.

طراحی شیشه جلو به گونه ای است که دیدی بسیار مناسب به راننده می دهد اما بر عکس، طراحی شیشه عقب چنان است که سرنشینان عقب دید چندان خوبی نسبت به بیرون ندارند. اگر دقت کنید ستون های عقب زیادی عریض هستند.

به عکس زیر دقت کنید. دستگیره های درب عقب کجا قرار دارند؟ شاید در نگاه اول، تعبیه دستگیره در قسمت بالای درب و نزدیک به سقف، کاری جالب و جدید به نظر بیاید؛ اما آیا افراد مسن یا کودکان که توانایی کمتر و قد کوتاه تری دارند می توانند درب عقب را به راحتی باز کنند؟ من که فکر می کنم کودکان برای هر بار سوار و پیاده شدن از این خودرو باید از راننده یا سایر سرنشینان کمک بگیرند.

به گفته شرکت سازنده، تویوتا C-HR هیبرید با دو نوع سقف فلزی و پانورامیک قابل عرضه است. در مدل هایی که سقفشان پانورامیک است، سقف، هم رنگ بدنه نیست و سیاه است. در مدل های ساده، سقف های فلزی می توانند طبق سفارش و علاقه مشتری رنگ شوند.

طراحی چراغ های این خودرو به گونه ای است که هم از نمای جانبی و هم از نمای رو به رو قابل مشاهده هستند، اما بیش از حد بزرگ نشان نمی دهند؛ با این حال، حجیم کردن قسمت جلوی کاپوت، در بزرگ نشان دادن ابعاد خودرو مؤثر بوده است. دو مجرای هوایی که در طرفین سپر جلو مشاهده می کنید، علاوه بر خشن نشان دادن ظاهر خودرو باعث بهبود خاصیت آئرودینامیکی (مقاومت در برابر باد) هم می شود.

تویوتا C-HR هیبرید ؛ نقد و بررسی نمای داخلی

چند سالی است که تعدد کلیدها و کنترلرهای یک وسیله نقلیه، در تقابل با حرفه ای و با کلاس بودن آن است. تمام تلاش تولیدکنندگان در سال های اخیر، این بوده است که در کنار افزایش امکانات و تجهیزات، کنترلرها و شاسی ها را کاهش دهند. سازندگان تویوتا هیبریدی در این بخش کاملاً موفق عمل کرده اند؛ بدین صورت که نمایشگری لمسی در داشبورد این خودرو گنجانده اند که علاوه بر کم کردن کلیدهای اضافی، کار کردن با آن نیز راحت و ساده است.

به کمک این نمایشگر و نمایشگر لمسی ۸ اینچی در نزدیکی فرمان، راننده و سرنشینان به راحتی می توانند به امکانات خودرو دسترسی داشته باشند و در کسری از ثانیه، خدمات مورد نظر خود را دریافت کنند. لازم به ذکر است که برخی از امکانات نیز با غربیلکی که روی فرمان تعبیه شده، قابل استفاده است.

 

هماهنگی رنگ روکش صندلی ها، داشبورد و درب ها بسیار خوب است. هنگام ورود به خودرو و با دیدن ادوات داخل کابین و لمس آن ها، احساس می کنید که قرار است با یک خودروی لوکس و پیشرفته سفر کنید. بسیاری از خودروسازان با وجود صرف وقت و هزینه نمی توانند چنین احساسی را برای مشتریان محصولات خود به وجود بیاورند. جنس مواد اولیه و طراحی تودوزی ها، نمایشگرها، فرمان و متعلقاتش، صفحه نمایشگر دور موتور و … فضای داخلی را این خودرو را زیبا و باکیفیت کرده است.

صندلی های تویوتا C-HR هیبرید راحت هستند، اما فضا برای سرنشینان عقب، کافی نیست. همان طور که در بالا گفتیم، ظاهر تویوتا c-hr آن را خودرویی جادار نشان می دهد، اما با رفتن به داخل کابین متوجه می شوید که اصلاً این طور نیست.

تویوتا C-HR هیبرید ؛ نقد و بررسی سیستم موتور

با وجود سرمایه گذاری بسیار کلانی که تویوتا برای طراحی و تولید تویوتا c-hr کرده، گفته ها حاکی بر آن است که امکان دارد مدل هیبریدی این خودرو در آمریکا عرضه نشود. ظاهراً قرار است که این خودرو با سطح متفاوتی از تجهیزات و امکانات به نقاط مختلف دنیا عرضه شود. در حال حاضر، علاوه بر توربو شارژ، مدل تویوتا هیبرید هم به ایران وارد شده است. طبق گفته مهندسان تویوتا تمام مدل هایی که در زیر معرفی می شوند، سیستم تعلیق و فنربندی بسیار خوب و بهینه شده ای نسبت به مدل های قبلی دارند.

(۱.۸ لیتری هیبرید) Hybrid FWD: از این مدل در اروپا استقبال زیادی شده است. موتور این مدل، الکتریکی است. ۱۲۲ اسب بخار قدرت دارد و گشتاور آن، ۱۴۲ نیوتن متر در ۳۶۰۰ دور در دقیقه است. ۱۱ ثانیه طول می کشد تا از صفر کیلومتر به صد کیلومتر برسد. نهایت سرعت آن، ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت و میانگین مصرف سوخت آن، ۳٫۸ لیتر در هر صد کیلومتر است.

به طور کلی، تویوتا c-hr به جز مدل هیبریدی شامل سه مدل زیر هم می شود:

(۱.۲ لیتر توربوشارژ) MAN FWD این مدل، ارزان ترین نمونه تویوتا c-hr است. حداکثر گشتاور مدل MAN FWD، ۱۸۵ نیوتن متر در ۱۵۰۰ تا ۴۰۰۰ دور بر دقیقه است. ۱۱۶ اسب بخار قدرت دارد و در عرض ۱۱ ثانیه به سرعت صد کیلومتر بر ساعت می رسد. میانگین مصرف سوخت آن، ۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است و می تواند تا ۱۸۵ کیلومتر بر ساعت، سرعت داشته باشد.

(۲ لیتری تنفس طبیعی) XLE FWD: این مدل با پیشرانه ای ۲ لیتری که تنفس طبیعی هم هست، ۱۹۰ نیوتن متر گشتاور و ۱۴۴ اسب بخار قدرت دارد. تفاوت این مدل با مدل قبلی در این است که بالاترین گشتاور آن از دور موتور ۴۰۰۰ شروع می شود و تا حدودی، کندتر از نمونه قبلی است. مدل XLE FWD در عرض ۱۰٫۵ ثانیه، از سرعت صفر کیلومتر به صد کیلومتر می رسد. نهایت سرعت این مدل تویوتا، ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت اعلام شده است. میانگین مصرف سوخت این مدل از تویوتا c-hr ۸.۲ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است.

(۲ لیتری تنفس طبیعی) XLE AWD تمام مشخصات فنی این مدل دقیقاً شبیه به مدل قبلی است. تنها تفاوتی که مدل XLE AWD با مدل XLE FWD دارد، همان طور که از نامشان پیداست، سیستم انتقال قدرت آن هاست. همه این خودروها علاوه بر جعبه دنده اتوماتیک CVT می توانند سیستم گیربکس دستی هم داشته باشند.

تویوتا C-HR هیبرید ؛ نقد و بررسی امکانات رفاهی

تویوتا C-HR هیبرید ، امکاناتی ویژه، از جمله فرمان دهی به صورت صوتی دارد. البته معمولاً تیپی که فول آپشن باشد، این امکان رفاهی را داراست. سنسور تشخیص باران، سیستم تهویه‌ مطبوع دوگانه، دوربین عقب و تنظیم چراغ ها و مه شکن ها با توجه به روشنایی روز، از جمله امکانات این خودرو است. نوار LED روی داشبورد هم در نمونه های فول آپشن دیده می شود.

این خودرو از نوعی فناروی بهره می برد که مختص شرکت تویوتا و موسوم به Touch 2 است. این سیستم، امکاناتی چون ارتباط با تلفن هوشمند، اتصال بلوتوث و اینترنت Wifi را شامل می شود. کیفیت این سیستم به خاطر شش بلندگویی که دارد، عالی است. نمایشگر پشت فرمان با ابعاد بزرگ تر و اضافه شدن تعداد اسپیکرها جزو امکاناتی هستند که مشتری می تواند آن ها را سفارش دهد.

نقد و بررسی تجهیزات ایمنی

تویوتا C-HR هیبرید جزو ایمن ترین کراس اور های دنیاست. پیش تر در مقاله ای از توربومگ درباره انجام تست تصادف و ایمنی در بنیاد ایمنی خودروهای اتحادیه اروپا (Euro NCAP) و اعتباری که این تست به خودروها می بخشد، صحبت کرده بودیم. تویوتا هیبریدی یکی از خودروهایی است که از انواع آزمون ها در این مرکز سربلند بیرون آمده است. البته تمامی مدل های تویوتا c-hr موفق به دریافت ۵ ستاره از سازمان ایمنی خودروی اروپا شده اند. نکته مهم دیگر در ارتباط با ایمنی تویوتا C-Hr هیبرید ، این است که در قسمت حفظ جان سرنشینان بالغ، نمره ۹۵ از ۱۰۰ را دریافت کرده است. بنابر گزارش سازمان NCAP این خودرو توانسته تا ۷۷ درصد، ایمنی کودکان را تأمین کند.

کراس اور: یکی از انواع کلاس بدنه ی خودرو است، مانند سدان، هاچ بک، شاسی بلند و …

از جمله ویژگی هایی که این خودرو را به لحاظ تجهیزات ایمنی، ویژه می کند، به کارگیری ۱۰ کیسه هوا در کابین است. کیسه هوای زانو و بازو مخصوص سرنشینان جلو به همراه کیسه هواهای پرده ای در قسمت عقب، جزو این ده ایربگ هستند. کمربندهای ایمنی مدل هیبریدی و سایر مدل های تویوتا c-hr، به صورت سه مرحله ای عمل می کنند و مجهز به فناوری ELR (قفل اضطراری) هستند.

منبع: چاینیز پارت





:: بازدید از این مطلب : 310
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 1 اسفند 1397 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: